• Om de zaterdag een nieuw recept
  • Gekookt met verse ingredi├źnten

Vindaloo

Gepubliceerd op 14 mei 2022 om 09:00

Een van de meeste populaire recepten afkomstig uit Goa, India. 

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet
3,5 cm gember
1 bol knoflook
2 grote uien
1 grote rode peper
1 eetlepel gemalen koriander
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 theelepel cayenne peper
2 theelepel garam masala
1 eetlepel fenegriek
3 blokjes kippenbouillon
600 gram gepelde tomaten
60 gram santen (van een blok)
75 ml appelazijn

Bereidingswijze

  1. Maak een pasta van de gember, knoflook, ui en de pepers. Dit is het makkelijkste in een blender of met een staafmixer. Doe eventueel wat zonnebloemolie erbij om het glad te maken.
  2. Bak het vlees aan in een grote stoofpan in zonnebloemolie. Het vlees moet een gebakken bruin kleurtje krijgen
  3. Doe je curry pasta erbij en roer dit door het vlees tot het begint te ruiken. Voeg de koriander, komijn, paprika, cayennepeper en garam masala toe en bak dit ook even mee.
  4. Doe de gepelde tomaten in de pan, voeg de fenegriek en het bouillonblokje toe en roer goed door.
  5. Doe de azijn in de pan. Roer alles goed door en laat het koken. Zet het vuur vervolgens laag en doe een deksel op de pan. Laat het nu rustig sudderen voor ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  6. Op het laatst doe je de santen erbij en laat dit smelten.
  7. Kook de rijst volgens instructie, serveer dit erbij.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.