• Om de zaterdag een nieuw recept
  • Gekookt met verse ingrediĆ«nten

Pasta Carbonara (op zijn Hollands)

Gepubliceerd op 27 oktober 2022 om 22:04

Ingrediënten

250 tot 300 gram tagliatelle
250 ml slagroom
200 tot 250 gram spekjes
100 gram in stukjes gesneden Pecorino
een bosje verse platte peterselie
1 bolknoflook
3 eidooiers
3 sjalotten

Bereidingswijze

1. Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur (zeer belangrijk!!)

2. Snijdt de sjalotten in kleine stukjes, pers de knoflook.

3. Snijdt een bos peterselie in kleine stukjes en zet apart.

4. Pak een grote pan en bak de spekjes uit (hard). Wanneer de spekjes hard zijn uitgebakken voeg je de knoflook en sjalotten toe en bak je dit glazig. Wanneer de sjalotten en knoflook glazig zijn gebakken voeg je de slagroom toe. 

5. Zet de pan op een laag vuur en voeg de 3 eidooiers toe. Goed roeren totdat dit volledig is opgenomen in het geheel. Voeg daarna de fijngesneden Pecorino toe. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten.

6. Strooi door het geheel de fijngesneden peterselie toe, en roer door het geheel.

7. Zet het vuur geleidelijk hoger, maar blijf constant roeren (anders kunnen de eidooiers gaan stollen). Laat de pan een 10 minuten op het vuur staan.

8. Kook de tagliatelle volgens instructie.

 

Eetsmakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.